Carl "Potatis" Bredberg Foto: Adam Wrafter

Fotograferna tycker

Ja vad tycker våra studenter egentligen … lyssna till några röster om skolan.

”Under året på Fotoskolan Jönköping fick jag äntligen tid att satsa helhjärtat på mitt bildberättande. Undervisningen gav mig en bra grund för att sen kunna fortsätta med studierna på Nordens Fotoskola. Dessutom fick jag uppleva en trevlig stad och lära känna massa fina människor.”

Carl "Potatis" Bredberg Foto: Adam Wrafter
Carl ”Potatis” Bredberg Foto: Adam Wrafter

……

”I hopp om kreativ och personlig utveckling så valde jag Fotoskolan Viebäck (June). Väl där möttes jag av personer som kom att förändra hela min livssyn och ge vänner för livet. För att inte tala om min fotografiska utveckling. Där fanns det inget rätt eller fel. Man fick testa allt och lite till. Det var som att gå in i en egen värld där allt var möjligt. Bästa var den kontakt man hade med lärarna som alltid fanns där med reflektion och ge nya synvinklar och tankar. Utan tvekan den bästa utbildningen samt bästa året av mitt liv hittills.”
Tobias Gustafsson, studerade vidare på Fotoskolan i Gamleby, Reklam & Magasin.

Tobias Gustafsson
Tobias Gustafsson

……

”Jag valde att söka till Fotoskolan Jönköping för att lära mig mer om foto men främst för att ingå i ett sammanhang med likasinnade människor. Det som lockade mig var skolans blandning mellan det fria och det styrda arbetet. På Fotoskolan Jönköping får du under hösten många uppgifter att lösa, men våren får du styra över väldigt mycket själv. För mig är det bästa med skolan att varje elev tillåts att utvecklas i sin egen riktning, utan att skolan styr för mycket. Detta gör att alla i klassen strävar efter att hitta sitt eget unika uttryck.”
Beata Rydén, som studerade vidare på Högskolan för fotografi i Göteborg, numera Valand.

Beata Rydén
Beata Rydén

Leave a Reply